Vihreä keskus - Centro Verde

Vihreä keskus on työnimi entisen hedelmätarhan maille syntyvälle toiminnalliselle kokonaisuudelle.
 

Pari vuotta olimme pohtineet, ja vuoden 2010 alusta konkreettisesti rakentaneet pientä rakentamiseen, asumiseen, luontoon, taiteeseen, viljelyyn ja ihmisiin liittyvää ” Vihreää Keskusta” (työnimi). Alueelle tulee muutamia asuintaloja paikallisille, ekomökkejä vierailijoille ja  verstaita yhteisille harrasteille, tiloja koulutustapahtumille ja toivon mukaan pienyritystoiminnallekin.  Kohtaaminen, laatu, luovuus, työ ... ovat perussanastoamme. Koetamme olle avoimia uudenlaiselle tulevaisuudelle ja löytää uusia tapoja pienimuotoiseen kansainväliseen yhteistyöhön; ystävyyksiin yli rajojen. 

Meillä on omia taustoja ja hyviä ystävyyksiä mm. vaihtoehtoisen rakentamisen, luomuviljelyn, maaseudun kokonaisvaltaisen kehittymisen, taideaineiden ja pienyritystoiminnan parissa. Tavallisen, ehkä köyhyydessäkin antoisan, maaseutuelämän nykyisyys ja tulevaisuus on mielissämme usein. Pyrimme kehittämään vaihtoehtoja jotta maalaisen ainut tie ei johtaisi niin usein kaupunkien slummialueille. Maaseudulla köyhälläkin on perhe ja luonto tukena.

Vihreässä keskuksessa toimii pieni "kummityöryhmä" joka hoitaa esim.  kummilapsi- ja remonttihankeiden avunsaajien valinnan. Ryhmä on toiminut jo kymmenen vuotta ja tehnyt vastuullista työtä.

Vaihtoehtoisesta turismista, työvierailijoista ja keräyksistä muodostuva yhteistyö tuottaa rahaa myös kulttuuri- ja koulutuspuolen tarpeisiin.

Vihreän keskuksen viikottaisia aktiviteetteja johtaa  ja vieraiijoita autaa: 
Chicho - Juan Antonio Tejada  + 1829 -83 82 443. 


 "Vihreä Keskus" : riolimpio33 (ät) hotmail.com ,  +1829  -57 77 119  

 

Gonzales - Pedro Popa Ramirez käy keskuksessa osallistumassa ryhmien opastamiseen ja toteuttamassa rakentamiseen liittyviä hankkeita.
Gonzales: +1829  -69 66 158  -  "Vihreä Keskus" : riolimpio33 (ät) hotmail.com 

 

Rio Limpion ystäviä Suomessa löytyy Rio de Pasos - tukiyhdistyksestä ("katso "Kummitoiminta"), Luomura Ry:stä (www.luomura.com) ja monia matkaajia ja tukijoita järjestöjen ulkopuolelta.

Kansainvälistä toimintaa (ryhmävierailuja ja vapaaehtoistoimintaa) koordinoi Mikko Tuononen Luopioisista. Mikko ja Raija asuivat Rio Limpiossa -80 -90 luvun taitteessa jolloin tämäkin; näiden sivujen esiintuoma Tarina sai alkunsa.

Mikko; m.tuononen (ät) kolumbus.fi   (tai: +358-  40 - 124 1900 )