Matkailu

Matka pääkaupungista  laaksoon koht mukavalla bussilla n.5 tuntia Loma de Cabreraan, ja viimeinen 40 kilometriä on "haastavampaa" ajettavaa kauniissa maisemassa. Olosuhteet perillä ovat koht´yksinkertaiset. Ulkoista luksusta ei paljoa ole, sensijaan kaunista ja siistiä meillä kyllä on. Laulua ja soittoa suosimme - varsinkin iltanuotion ääressä - mutta mekaanisen musiikin jätämme Vihreässä Keskuksessa kuulumattomiin. Luonnossakin on paljon kuulemista.

Lähialueilla voit tehdä pienempiä kävelyretkiä yksin, tai haastavampia , useamman päivänkin retkiä oppaan kanssa. Tai voit osallistua keskuksen töihin kanssamme. Rakentamista, maatöitä ja hedelmäpuiden hoitoa riittää. Ja aina kun saamme jostain rahaa kummikassaan käymme kylän puolella  mm. remontoimassa köyhimpien mökkejä.
 Voit myös opetella pikku verstaallamme taidevuolutöitä. Tai opettaa salaisen reseptisi Dolores - kokille ja kokeilla aurinko- ja puu-uunejamme. Tai vain ottaa rauhallisesti ja ihmetellä tropiikin erilaista elämää! Vaihtoehtoja riittää!   Lämpimästi Tervetuloa! Tulet yllättymään positiivisesti!

Syksyllä  ja alkuvuodesta on aina joitakin Suomesta lähdössä 3 viikon -2kk:n matkalle Rio LImpioon. Eli useimmiten on myös mahdollista reissata jonkun jo aiemmin siellä käyneen kanssa. Ota yhteyttä Mikkoon jos haluat tietää lisää.

 

Paikallisia ystäviä ja suomalaisvieraita iltajuhlassa hedelmätarhalla. Puhujana luomuviljelijä Kelly.

Lomalla voisi vaikka luoda uusia tuttavuuksia - jotkut niistä voivat vaatia paljon kärsivällisyyttä laskeakseen lähelle. Saarella ei ole myrkyllisiä käärmeitä - eikä muitakaan tappavan myrkyllisiä eläimiä tai hyönteisiä.

Puumökkien ympärillä kasvaa appelsiinejä, ananasta, kahvia...

ERILAISELLE LOMALLE?

Sami, Hannah, Maria ja Lotta toteuttivat reilun kaksikuukautisen seikkailunsa Vihreässä Keskuksessa.. .. käsityökerhoja, puutarhan ja kananhoitoa, keramiikkauunin ja saunan muurausta, osallistumista kylässä .. Kuva reissun jälkeen.

Rio Limpio on Kummimatkojen pääkohde mutta koska kylä on kaukana vuoristossa ennättää matkalla nähdä kaikenlaista - tässä matkalaiset tippukiviluolaa tutkailemassa koillisrannikolla.

Ensimmäinen muurattu vierasmökki rinteessä Nalga de Maco -vuorelle päin. Katsokaapa tuota näiden sivujen yläpalkin kuvaa, se maisema mökin terassilta  näkyy! Kun aurinko nousee vuoren takaa se paistaa suoraan sänkyyn .. 

Liian tuore Bambu ei ole helppo työstettävä mutta kyllä siitä tuoleja voi tehdä, totesi tamperelainen Hans Alfreds Vihreässä Keskuksessa.

Nalga de Macon (1990m) huipulle pääsemiseen ja palaamisen on syytä varata 2 päivää.

Kävelyretki riisipelloille laakson pohjalla? ..tai kahvimetsiköihin ja kaskirinteille? Lähirinteiden huipuilta löytyy vanhaa metsää.

Halutessasi voit opetella taidepuutöitä keskuksen verstaalla. Miten olisi kahvimitta kahvipuusta tai villiappelsiinista?

Rakentamista, kokeiluja, materiaalien tekemistäkin riittää aika ajoin siitä kiinnostuneille.

Louise ja Mauri Ruotsinmaalta asumansa "Maalarin mökin" terassilla. Louise oli pari kuukautta tutkimusta tekemässä Keskuksessa, Mauri viikonpäivät lyhyellä lomalla. 

Vihreän Keskuksen pihauunissa paistetaan monenmoista Maniokki - vehnäleivistä banaanimuffinseihin. Sinikka Suomesta paistovuorossa.

Ruotsalainen kansainvälisiä suhteita Malmön yliopistossa opiskeleva Louise Malmquist teki syystalvella 2011 n.8 viikon kenttätutkimustaan Vihreässä Keskuksessa. Käytännön työt ovat oleellinen osa elämää siellä; tässä käynnissä suihkurallien tervaus.