Viidakko pystyyn - Jussi Kirjasniemi -08

Viidakko pystyyn
Tarkoitus oli kiivetä Sammakon Persaukselle eli Nalga De Macolle. Puhe oli siis vuorikiipeilystä. Tokihan kylästä katsellen vuoresta suurin osa on kasvillisuuden peitossa, mutta totuus selvisi vasta matkalla. Polkua ei oltu käytetty useaan vuoteen ja viidakko oli niin tiheää, että jos oppaamme pääsi viiden metrin päähän, ei häntä enää nähnyt. Polkua avattiin viidakkoveitsillä, ja meille jäi arvoitukseksi, mistä Hairo ja Chicho ylipäätään näkivät, missä se oli kulkenut.


Koko päivä ylös jyrkkää "pystyynnostettua viidakkoa" ja illansuussa vihdoin pääsimme leiripaikkaan, jossa oli sen verran aukeaa että sentään taivas näkyi. Aamulla vielä pienen kiipeämisen jälkeen saimme ansaitut maisemakuvat Rio Limpion laaksosta, ja näimme myös vuoren toiselle puolelle Haitiin päin. 

Vaan huipulle emme päässeet, polun raivaaminen oli vienyt niin kauan ettemme olisi päässeet sovitussa ajassa eli toisena päivänä takaisin. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen kokemus, kahdelle suomalaiselle "eränkävijälle". Pystyynnostetusta viidakosta löytyi kaikki kuviteltavissa olevat kulkuesteet (paitsi lunta ja metsänaurauksia), ja lisäksi useita sellaisia joita emme osanneet aavistaakaan - viiltävän teräviä 2 mm paksuja köynnöksiä, piikkisiä siemenkotia, kamppaavia juuria aluskasvillisuuden peitossa, vieriviä kiviä… Mutta ei mennyt matkaa edeltävä lenkkeily hukkaan!

Rio Limpion kylä näkyy pienenä kuvan keskellä