RIO LIMPIO, DOMINIKANSKA REPUBLIKEN

 

På dessa hemsidor hittar du information, berättelser och bilder från Rio Limpio, den lilla bergsbyn i Dominikanska Republiken. Här finns foto och info om naturen, frukter, livet, arbetet, människor, möten - och om den internationella samarbetet och turismen , som Centro Verde bedriver. Det är möjligt att delta i det!

Centro Verde är ett mötes- och lärningställe, som ligger litet utanför byns centrum. Vi började att bygga det år 2010. Där finns nu några träbyggnader, och två tegelstenshus. En del används som stugor för besökare, andra är för verkstäder, kök och kontor.

Centro Verde organiserar och ger stöd bl.a. till barnens skolgång och studiecirklar, konstslöjd,  plantering av frukter. Det finns också en reparationsprogramm av hus för dom som är i största behov av hjälp.

Vi försöker skapa nya möjligheter för ”small-scale”  internationell samarbete, möten och vänskap över gränser och  uppmuntra lokala människor att skapa sina liv  på landsbygden. Så många ungdomar ser som enda alternativ för livet att flytta till storstäder, där slummområden bara växer. Kan det finnas ett liv på landet, där dom kan förverkliga sina drömmar, möta olika människor, jobba och leva ett rikt liv?

Samarbetet inom ekoturism och arbetande besök också ger  pengar till kulturlivet och pedagogik.

 

Vill du veta mera, kontakta mig:    MikkoTuononen - m.tuononen (at )kolumbus.fi

 

"öppna" bild och tekst med "clic"

Hej alla svensktalande Rio Limpio vänner!


Som många av Er vet  har jag haft kontakt med Rio Limpio nu i nästan 30 år.  Vi vill sprida ordet att nu finns en bra möjlighet att komma och besöka Rio Limpio. Under de sista 7 åren har vi med lokala vänner bygd dit ett litet möteställe; Centro Verde. Det fungerar som utbildningsställe för de lokala människorna och som ekoturistcentrum för utländska besökare. Där kan man känna den starka tropiska naturen i bergsbygden och delta i arbeten med de vänliga dominikanare och med oss. :)
Sprida gärna detta till möjliga resenärer,

Mikko Tuononen

TA SEMESTER I RIO LIMPIO !

PDF-tiedostoRio LImpio PÅ SVENSKA 7_2017.pdf (1.7 MB)